Rita (verpleegkundige pneumologie/nefrologie ve6), Verpleegkundige pneumologie/nefrologie (Ve6)

“Toen ik mijn studies verpleegkunde beëindigde, startte ik onmiddellijk op de afdeling pneumologie van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus. Tijdens mijn opleiding liep ik onder andere op deze afdeling stage. Na een tijdje kwamen naast patiënten pneumologie, ook patiënten nefrologie op dienst bij. Ondertussen werk ik al dertig jaar binnen GZA en daar ben ik best trots op. Het vertrouwen dat ik van de dokters krijg en de expertise, die ik gedurende al die jaren opbouwde, stimuleren mij elke dag weer. Ik voel me hier thuis.

 

Naast een hoofdverpleegkundige en verpleegkundigen, bestaat ons team ook uit zorgkundigen en artsen. Samen met mijn collega’s zetten we ons in voor de totaalzorg van 28 pneumo- en kunstnierpatiënten en ook 2 bedden voor patiënten van het slaaplabo. Wanneer de hoofdverpleegkundige afwezig is, ben ik verantwoordelijk voor onze verpleegafdeling.

 

Ik doe mijn werk graag! Het is erg afwisselend, zowel qua takenpakket als patiëntenpopulatie. De verzorging, het intense patiëntencontact en de dankbaarheid die ze ons tonen zijn eveneens redenen waarom ik zo van mijn werk hou. Daarnaast werk ik ook binnen een fijn team. We helpen elkaar waar nodig en zijn heel flexibel naar elkaar toe.”