Hayat en Kim (verpleegkundige en teamleider medische beeldvorming), Verpleegkundige en teamleider medische beeldvorming

Hayat:“Sinds 2005 werk ik bij GZA Ziekenhuizen. Ik deed eerst een aantal vervangingscontracten als logistiek medewerker en kreeg nadien een aanbod op de medische beeldvorming. Ik ben GZA Ziekenhuizen eeuwig dankbaar voor deze kans! In 2013 begon ik aan mijn studies verpleegkunde aan het Sint-Norbertusinstituut in Duffel. De dokters hebben mij erg gemotiveerd om die stap te zetten en ik ben enorm blij dat ik dat gedaan heb. Tijdens mijn inwerking op de medische beeldvorming kreeg ik een peter/meter toegewezen, waar ik altijd bij terecht kon. Ik kreeg echt de tijd om me goed in te werken.”

 

Kim: “Ik heb een master verpleeg- en vroedkunde en werk bijna twee jaar als teamleider bij de medische beeldvorming. Mijn collega’s hebben enorm hard hun best gedaan tijdens mijn inwerking. Ze hebben me in contact gebracht met verschillende mensen in het ziekenhuis en ik heb op korte tijd zeer veel geleerd”.

 

“De diversiteit binnen de job als verpleegkundige op de medische beeldvorming is enorm fijn. Je weet nooit wat je te wachten staat. Je kan onze dienst omschrijven als het hart van het ziekenhuis. Je helpt mee aan het stellen van de juiste diagnose en je werkt nauw samen met verschillende diensten. Zo heeft onze dienst een heel hecht contact met spoed en INZO en krijgen we veel ondersteuning van onderhoud, IT, apotheek en externe firma’s. Elke dag is een uitdaging, omdat er voortdurend evoluties zijn op vlak van toestellen en software. Je leert dagelijks bij. Men denkt vaak dat medische beeldvorming onveilig is, maar dat is een misvatting. Artsen houden veel rekening met de veiligheid van iedereen en je krijgt ook een opleiding radioprotectie. Verder is empathie enorm belangrijk op onze dienst, want we moeten patiënten vaak opvangen en geruststellen. We proberen er echt te zijn voor onze patiënten. Het doet deugd als een patiënt je komt bedanken voor de goede opvang.

 

Naast het werk organiseren de collega’s regelmatig activiteiten, zoals een wandeling of een fietstocht. Een positieve, open en respectvolle sfeer stellen we voorop!”